NCC genvinder københavnske fjernvarmeaftaler for HOFOR
Siden 2018 har de to parter NCC og Brøndum, arbejdet i joint venture med fjernvarme i København under rammeaftaler med HOFOR.
Med årsskiftet har et hold på omkring 100 mand fra NCC og Brøndum igen taget arbejdshandskerne på for at hjælpe HOFOR med at vedligeholde og udbygge fjernvarmenettet i København.
Den nye aftale består af tre delaftaler, der rummer henholdsvis større anlægsprojekter som udskiftning og renovering af hovedledninger, vedligeholdelse af eksisterende anlæg og endelig en tredje, der rummer planlagte mindre opgaver.
”HOFOR leverer fjernvarme til 625.000 københavnere og 40.000 virksomheder – det kræver, at vi hele tiden har folk klar til at etablere nye rør og reparere på de eksisterende 2.700 km rør, der dagligt sørger for varme i radiatorer og varmt vand til brusebadet. Derfor er denne opgave meget vigtig for os og for byens borgere,” siger Torben Hald, projektchef i HOFOR.
En partner der kender opgaven godt
HNB er et joint venture, der blev oprettet i forbindelse med udbuddet af rammeaftalerne i 2018 af NCC og Brøndum, som sammen bød og vandt opgaven på det tidspunkt. Siden da har teamet løst en lang række fjernvarmeopgaver i København.
”Gennem mange års arbejde for HOFOR under de små og store københavnske veje, har vi opbygget en masse erfaring med netop de udfordringer, byen byder på blandt andet med bil- og cykeltrafik,” siger Brian Rud Stigsnæs, som er afdelingschef i NCC. ”Vi kender opgaven indgående, og vi har skabt en digital styring af opgave flow, processer og kvalitet specifikt til formålet.”
HNB har en organisation, der er tilpasset HOFORs behov, og dertil kan der trækkes på det faglige bagland i NCC og Brøndum efter behov. Der er for eksempel NCC’s egen asfaltafdeling, der lægger asfalt efter gravearbejde i veje.
Godt samarbejde der går mange år tilbage
NCC arbejder løbende med at introducere el-maskiner, hvor det er muligt, for at understøtte HOFORs vision om at skabe bæredygtige byer. Det gælder blandt andet pladevibratorer, jordlopstampere og håndværktøj. El-maskinerne udmærker sig ved at støje mindre, lugte mindre og udlede mindre CO2.
”Det glæder os, at vi kan bygge videre på det tætte og positive samarbejde, som vi har opbygget over mange år med HOFOR,” siger Brian Rud Stigsnæs. ”Det er ikke nogen nem opgave at arbejde i de små gader i København, så her får vi virkelig udnyttet nogle kompetencer, som vi har opbygget gennem mange år.”
NCC vandt den første københavnske rammeaftale helt tilbage i 1989 med opstart i 1990, og nogle af de cirka 50 af NCC’s egne folk, der er beskæftiget på opgaven, har været med helt fra begyndelsen. Inden for nyere tid har holdet hjulpet med at omlægge den københavnske fjernvarme fra damp til vand.
De nye aftaler løber i otte år; de kan efter første års udløb gensidigt opsiges med ni måneders varsel, skulle en af parterne ønske det. Aftalen ligger under NCC Infrastructure.
For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk
NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank
Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.